Värme och vårtecken.
2014-02-24 | 14:19:10 | 1 Kommentarer 
Titta vad jag hittade i trädgården! LYCKA! Vårtecken i kombination med lite varmare väder, en sol som tittar fram bakom molnen och en rolig jobbdag gör en ganska fin måndag. 
 
 
 
Det där med framtidsplaner.
2014-02-23 | 18:03:15 | 1 Kommentarer 
Det känns som evigheter sedan jag befann mig i Spanien men samtidigt är det inte ens en veckas tid. Igår var jag i Linköping och hjälpte min syster och hennes pojkvän att flytta, eller jag var den som åkte upp och ned i hissen men det behövs någon för det också. När alla prylar till sist var flyttade och jag satt där med en burk kinamat i knät så kände jag pirret i magen. Det där pirret av att vilja komma iväg till någon ny plats. Nu återstår det bara att bestämma vart jag ska ta vägen. 
 
 
Och det var vita blommor i träden.
2014-02-20 | 10:19:00 | 1 Kommentarer 
I de spanska skogarna hade våren hunnit komma på riktigt och jag fick lyckokänslor i hela kroppen när jag hamnade mitt bland alla vita blomknoppar. Om nu bara våren ville komma här i Sverige också. 
 
 
 
Europas sydligaste spets.
2014-02-19 | 21:27:30 | 0 Kommentarer 
En dag förra veckan befann jag mig på en strand i Tarifa i Spanien. En plats som även råkar vara Europas sydligaste spets. 
 
 
Det fanns en skylt som visade vart vi var. Även om själva kartan var lite missvisande.
 
 
Det blåste massa och håret stod ungefär åt alla håll.
 
 
Men vind kan ju vara ganska fint ändå.
 
 
På andra sidan av Gibraltarsundet såg vi Afrikas norra kust och allt var bara så himla fint och mäktigt. 
 
 
 
If we couldn't laugh we would all go insane.
2014-02-18 | 21:30:51 | 0 Kommentarer 
En tisdag i februari kan vara en dag med massa energi då man tar vara på vintern och åker skridskor. Då man känner sig fin i sin nya t-shirt, gräddar våfflor med familjen och bara mår allmänt bra.  
 
En flygplats klockan 5 på morgonen.
2014-02-17 | 19:54:06 | 0 Kommentarer 
Spanien har bjudit på en 8 dagars blandning av berg, bilresor, tävlingar och skratt. Har även hunnit med att se Gibraltarklippan, Europas sydligaste spets och sprungit längs med stranden med Afrika på andra sidan sundet. Med andra ord så har jag haft det himlans bra och jag skulle visa alla bilder direkt om det inte var så att jag klev upp ur sängen klockan 4 imorse för att flyga hem.
 
Men nu får ni å andra sidan något att se fram emot. Puss.
 
 
 
Diffusa glimtar av stadsljus.
2014-02-06 | 15:13:00 | 1 Kommentarer 
Eftersom det bara är 4 dagar kvar tills jag flyger mot Spanien så tänkte jag att det var dags att berätta om den där tidiga morgonen i januari då jag och 3 ofantligt fina vänner satte oss på ett plan mot Lissabon. 
 
 
Vi hoppade av glädje när vi fick se solen och havet. Snart hade minnena av snön redan hunnit blekna.
 
 
Vi var i rörelse från det att solen gick upp tills att det blev mörkt. Träffade hjälpsamt folk, skumt folk och folk som envisades med att vilja betala för och tanka vår bil. Tydligen såg vi inte så världsvana ut som vi trodde.
 
 
Vi tog oss ned till avstängda stränder. Enbart för att få äta lunch med havet några meter ifrån oss. 
 
 
Och blandningen av baguetter i solen och träningar bland taggbuskar och borgstäder var helt perfekt. 
 
 
En bättre vecka får man leta efter helt enkelt. För att vi pratade om allt mellan himmel och jord. Ibland om tidszoner och sommartid eller något annat man blir totalt förvirrad av. Vi åkte fel i rondeller men var på något sätt ofantligt skickliga på att hitta rätt, hitta restauranger och hitta vart alla portugiser håller till. Och även om det inte alltid är lätt att betala vägskatter så kan man alltid förvandla ett hotellrum till ett pyjamasparty och skratta tills ögonen rinner och magen krampar.
 
 
Som vanligt gick tiden alldeles för fort när man har roligt så det blev snart dags att åka tillbaka hem igen. Och med de diffusa glimtarna av stadsljus, tusentals meter under våra fötter, satte vi oss på planet och tog farväl av Portugal. 
 
 
 
 
Februari smälter och jag är allergisk mot slask
2014-02-02 | 19:06:51 | 1 Kommentarer 
Det är februari och snön ligger inte längre fint gnistrande på marken. Snölandskapet har bytts ut mot slask, blöta skor och tunga huvuden. Jag är halvsjuk och funderar på om man på något sätt kan vara allergisk mot svensk vinter. Om 7 dagar 16 timmar och sisådär 20 minuter kommer jag sitta på ett plan mot Spanien, för 2 veckors vinter är nog det mesta jag klarar av.