En sammanfattning av 2013
2013-12-28 | 19:11:26 | 0 Kommentarer 
Året började och jag provade balklänningar, fick genom ett kemistipendie åka till Stockholm på diverse föreläsningar, firade 19 år med ett fint kalas och gick på idrottsgala. 
 
 
 
Mitt i kallaste vintern hade vi tjejkväll med obligatorisk fika på olgy och jag tog en paus i pluggandet och åkte till Turkiet med landslaget och njöt av lite värme. 
 
 
 
De första vårtecknen upptäcktes medan vi vandrade runt i Paris tills fötterna ömmade. Tillbringade Earth hour i trapporna vid Sacré-Coeur med en akustisk gitarr och utsikt över galaxens finaste stad.
 
 
 
Våren fortsatte sedan med en blandning av SM-silver, studentmössor, besök på kärnkraftverk och projektarbete.
 
 
 
Var på olika ställen i Sverige varendaste helg och åkte på mitt sista utlandsläger under min tid på orienteringsgymnasiet, tillsammans med de personer jag spenderat nästan varje dygn de senaste 3 åren tillsammans med.
 
 
 
Studenten upptog allt mer av våra tankar och så var det på ett sätt slut på en del av våra liv och starten på ett nytt.
 
 
 
Sommaren började så i Finland och gick vidare till Stockholm med lite fint kalas. Jag och Channa gick på Gröna Lund lite bara för att, sprang till tunnelbanan och en vecka satte vi oss på ett flyg som tog oss till ett sommarvarmt London.
 
 
 
Jag åkte längre norrut i Sverige än jag någonsin varit. Var allmänt omotiverad men träffade både gamla och nya vänner att spendera dagarna som bokstavligen aldrig tog slut med. 
 
 
 
Jag åkte till Bulgarien en vecka, besteg lite berg och började sakta hitta energi och glädje igen. 
 
 
 
Gick på Liseberg med Julia, var på 20årsfest, dansade och hoppade studsmatta i en lada mitt i sommarnatten.
 
 
 
Hösten kom med jobb och tävlingar. Fotade mycket, bland annat Hanna i den fortfarande varma kvällssolen.
 
 
 
Gjorde om mitt rum, gick på audition, sprang SM och åkte till Finland över en helg där jag intervjuades till finsk tv efter min seger. Lärde mig mer för varje dag på jobbet och kände att jag började hitta lite rätt igen.  
 
 
 
Tog ett extra långt höstlov och åkte till Stockholm. Gick på Imagine dragons, missade tunnelbanan, fikade orimligt mycket och träffade folk som fick mig att le konstant. 
 
 
 
Jobbade mig igenom december, firade jul på bästa sätt och lämnar nu 2013 bakom mig. Håller på för fullt med att göra upp planer inför 2014 och vad som troligen kommer bli ett fullkomligt magiskt år. 
 
 
Den 24e december
2013-12-26 | 16:03:12 | 0 Kommentarer 
I djupaste smålandsskogarna blandades tomtar, julmat, kusiner, kalle anka, tomtebloss och en hund till en perfekt julaftonsröra.
 
 
 
 
It's christmas time
2013-12-23 | 18:35:48 | 0 Kommentarer 
Paketen är inslagna, granen är klädd och risgrynsgröten står på bordet. Nu är jag redo för den mysigaste dagen på året. 
 
God jul alla fina! :)
 
En blandning av julpynt, kylskåpsmagneter och brist på snö
2013-12-21 | 21:01:00 | 0 Kommentarer 
I onsdags tog jag bilen till syster och hennes mysiga lägenhet. Vi gick på bondekväll med härligt folk, tränade julträningar och åt tacos tills vi knappt kunde röra oss. 
 
 
Kylskåpet pryddes av såhär fina kylskåpsmagneter. 
 
 
Min väska var brun och decembervädret var så varmt att det kändes som en omöjlighet att dagarna till julafton kunde räknas på en hand. Jag träffade och åt lunch med Frida, skrattade, pratade om allt som behöves prata om och kände hur minuterna gick alldeles för snabbt.
 
 
Vi var vakna till alldeles för sent, såg på vänner och skrattade åt allt och ingenting.
 
 
På jakt efter julkänsla så begav vi oss ut på ett letande efter de där perfekta julklapparna, lånade presentpapper från Ikea på vägen och trängdes med alla andra julstressande människor innan vi satte oss i bilen och åkte hem på jullov. 
 
 
 
Sometimes the silence guides our minds to move to a place so far away.
2013-12-15 | 19:46:00 | 1 Kommentarer 
Regn och mörker gör att jag mest bor i mysiga tröjor och varma tofflor numera. Men trots kylan så friskförklarade jag mig själv i torsdags (skönt att det bara blev två sjukdagar) och sprang tuffa backintervaller med klubben. På fredagen var jag sedan ledig och passade på att vandra upp på stan för att köpa lite julklappar. Där träffade jag på Sofia och stod och pratade ett bra tag om resor, jobb och planer i allmänhet.
 
 
Det fina vinterlandskapet byttes på bara en vecka ut mot något som i fredags kändes som vår då regnet för ett kort tag byttes ut mot sol. Allt gör mig förvirrad på om det verkligen är december. 
 
 
Helgen har sedan blivit en riktig träningshelg, 5 pass på två dygn, vilket innebär att jag är ganska slut nu. Våfflorna jag åt nyss gav mig lite mer energi men träningsvärken hindrar mig från att göra något ansträngande. Nästa vecka är sista jobbveckan innan jul och på onsdag åker jag till syster i Linköping för lite julmys, kan inte bli annat än bra. 
 
Puss
 
Mitt hem
2013-12-11 | 21:49:15 | 2 Kommentarer 
Fick reda på idag, snabba ryck, att min inlämning i visuell kommunikation blev godkänd så tänkte jag kunde visa bilden jag använde. Jag skulle tolka mitt hem och mina känslor inför det och motivera mina val från föreläsningar och kurslitteraturen med tanke på bland annat komposition och förhållanden i bildytan. Detta blev då som sagt resultatet. 
 
 
Lost in the memory as it shakes up the corners of my heart.
2013-12-10 | 22:25:00 | 0 Kommentarer 
Dagens lista helt enkelt.

☻  Jag har dragit på mig en liten förkyldning. Irriterande men ganska väntat med tanke på hur många barn som är förkylda där jag jobbar. Blir en liten lugnare vecka med träningen istället.
 
☻  Passade på att använda den oplanerade vilodagen med att plugga på min fotokurs hela kvällen. Har en tendens att glömma bort den, men nu är första inlämningsuppgiften gjord. Har dock 2 inlämningar till och en tenta kvar att göra, men det känns skönt att ha kommit en liten bit.
 
☻  En halvmeter snö och plusgrader ger snögubbar och snöbollar på skolan. Blev även själv gjord till en mänsklig snögubbe.

☻  Det är exakt två veckor kvar till julafton. 
 
Julmarknad och karameller.
2013-12-08 | 19:24:35 | 0 Kommentarer 
Min tur på julmarknaden blev inte så lång. Mest för att jag kände mig, och såg ut, som en snögubbe efter bara 2 minuter. Men mysigt var det! Lägg till ett långpass på cykel och lite julbakning så har ni min söndag.
 
Hoppas ni har haft en fin andra advent!
 
 
 
Well you came up and down across my mind.
2013-12-08 | 14:44:30 | 0 Kommentarer 
Det snöar massa nu igen. Det är en dag då jag bara vill kura ihop mig under en filt på mitt julpyntade rum, läsa en bok och låta finaste spellistan gå om och om igen. 
 
 
 
 
Closer than this
2013-12-07 | 15:34:00 | 2 Kommentarer 
Vaknade till ett fint vinterlandskap och tog en promenad bland allt det vita. Ska nog gå ned och kika på julmarknaden om ett tag också, då lär jag få ännu mer julkänsla än jag redan har. Känner mig lika förväntansfull som när jag var liten, tror att jag har blivit smittad av alla barn i skolan med luciaövningar och julkalendrar.
 
 
 
20131206
2013-12-06 | 19:25:07 | 0 Kommentarer 
Idag fyller min fina vän Julia år, eftersom jag inte hade möjlighet att träffa henne skickade jag iväg ett litet brev där jag bland annat hade med denna illustrationen som ska föreställa oss två. 
 
Annars har jag haft fullt upp med jobb och träning denna veckan. Idag var det dessutom snöstorm vilket gjorde det lite jobbigare att komma iväg till skolan jag skulle jobba på som ligger en bit utanför staden. Men jag hann i tid, och jag fick vara med och julpyssla och tända ljus. Mysig dag ändå, förutom när jag var rastvakt och trodde att jag aldrig skulle kunna bli varm igen.
 
 
 
 
Sometimes I feel like throwing my hands up in the air.
2013-12-01 | 18:26:19 | 0 Kommentarer 
1:a advent, 1:a december och slutet på en himlans fin vecka.